ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ελίνα Χαλόφτη, MSc  Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος,

 • Το 2004 εισήλθε στο τμήμα Ανθρώπινης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Μάντσεστερ (Αγγλία) το οποίο και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2008.
 • Το αντικείμενο της Προπτυχιακής Διατριβής της στόχευσε στην διατροφική κάλυψη  ασθενών με Κυστική  Ίνωση σε  σχέση με την ανάγκη σε Μικροθρεπτικά και Μακροθρεπτικά  συστατικά.
 • Το 2008 ξεκινά τις Μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Γλασκόβης και στο τμήμα της Κλινικής Διατροφής και υγείας.
 • Το περιεχόμενο των Μεταπτυχιακών Σπουδών της εστιάζονται  στην κάλυψη των Θρεπτικών Αναγκών του Ανθρώπινου Οργανισμού σε όλα τα σταδία της ζωής του. Από τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία έως και τη τρίτη ηλικία. Καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ανθρώπου σε περιόδους εγκυμοσύνης, θηλασμού αλλά και άθλησης.
 • Ως μέρος  της Μεταπτυχιακής Διατριβής της ασχολήθηκε με τη χρήση Συμπληρωμάτων Διατροφής από φοιτητές αθλητές.
 • Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της με επιτυχία επιστρέφει στην Ελλάδα το 2009 και συνεργάζεται ως Κλινικός Διαιτολόγος με την Ορθοβιοτική Ιατρική Πρόληψης και Αντιγήρανσης έως το 2012.
 • Τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται ως βοηθός Διαιτολόγου στα δημόσια νοσοκομεία Π.Γ.Ν Αττικόν και Γ.Ν.Ν Ιωνίας Αγία Όλγα.
 • Τον Αύγουστο του 2013 σύμφωνα με πράξη του ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης)  συνεκτιμά τους τίτλους σπουδών της ως πτυχίο Ισότιμο και Αντίστοιχο προς το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου.
 • Έχει παρακολουθήσει και εξακολουθεί να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
 • Λαμβάνει μέρος σε δράσεις που γίνονται για την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας.
 • Συνεργάζεται με αθλητικούς Συλλόγους και επαγγελματίες αθλητές.
 • Από τον Απρίλιο του 2010 διατηρεί Νόμιμο Διαιτολογικό γραφείο στην πόλη των Μεγάρων πληρώντας όλες τις Νόμιμες Προυποθέσεις για την Άσκηση του Επαγγέλματος σύμφωνα με το Π.Δ. 311/1997 (ΦΕΚ Α’ 221/1997) με το οποίο καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MOBILE ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Κρατήστε το ιστορικό της δίαιτας σας στο κινητό σας, με τη δημοφιλή εφαρμογή MyFitnessPal.

MyFitnessPal

Με μια βάση δεδομένων με πάνω από 450.000 φαγητά, μπορείτε εύκολα να παρακολουθήσετε ακριβώς πόσες θερμίδες πήρατε καθώς και να μετρήσετε τα θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρος, ζάχαρη και υδρογονάνθρακες.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ ΣΩΣΤΑ

Αν έχεις κουραστεί να δίνεις μάχη με τα κιλά και αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου ήρθε η ώρα να σταματήσεις να σκέφτεσαι μόνο το βάρος και να ενδιαφερθείς για τη σύσταση του σώματος σου…Μόνο έτσι θα αδυνατίσεις σωστά!

Η Ανάλυση Σύστασης Σώματος μπορεί να γίνει στο Διαιτολογικό Γραφείο.

DIET'S BLOG

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΡΩΣΚΛΗΡΩΣΗ.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η σημαντικότερη αιτία θανάτου στους άνδρες ηλικίας 35-55 χρόνων και μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου στις γυναίκες στις χώρες δυτικού τύπου.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εκτιμά ότι το 2020 τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα ευθύνονται για το θάνατο σχεδόν 25 εκατομμύρια ατόμων στον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ;

Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα πιο φλέγοντα θέματα που μας απασχολεί καθημερινά. Άπειρες έρευνες, μαγικές δίαιτες, σκευάσματα αλλά και τα μέσα ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες και υποσχέσεις προκειμένου να επιτύχουμε μια γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους.

Τι είναι αυτό όμως που τελικά μας βοηθάει πραγματικά να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Όταν δεν χάνω βάρος συνεχίζω να έχω οφέλη για την υγεία μου;

 Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί, ‘’Τι ρόλο  μπορεί να παίζει το βάρος σε σχέση με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής;’’

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • 28ης Οκτωβρίου 434, Μέγαρα

Μεσαριά – Θήρας, 84700, Σαντορίνη

 • 22960 89059

6980776197